ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)
Різдво в Івано-Франківську(2012 р.)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


В обласному центрі Прикарпаття відбулася презентація карти «Вишивана моя Україна»

27.03.2017
18:07
Суспільство
Сьогодні за участю першого заступника голови обласної державної адміністрації Марії Савки, керівника апарату облдержадміністрації Романа Маланія, керівників структурних підрозділів ОДА та представників засобів масової інформації відбулася презентація карти «Вишивана моя Україна».

Захід провели в рамках Всеукраїнської однойменної акція, яка була започаткована представниками Державної казначейської служби з нагоди 25-ї річниці Незалежності України. Ідея полягала в тому, що казначеї всіх областей власноруч розшивали територію своєї області притаманними для їхньої місцевості орнаментами, створюючи мапу єдиної неподільної держави. Символічним є те, що розпочали роботу над картою у східній частині України, а саме: у Донецькій області, звідки її передала голова Держказначейства України Тетяна Слюз на Луганщину.

Щодо вишивки на мапі  Івано-Франківської області, то казначеї Прикарпаття відобразили на ній символи, які найбільше характеризують  Галичину, Гуцульщину, Опілля та Покуття, а також передають  традиції та характер  гуцулів, бойків, лемків. Так, головним атрибутом  карти Прикарпаття стала  вишивана писанка, яка слугує символом нового життя, Воскресіння Господнього та відродження природи.

Висловлюючи свої враження, Марія Савка відзначила неординарність даного дійства та наголосила на неабиякій майстерності прикарпатців.

«Казначеї України створили надзвичайно гарну карту, яка милує погляд. На цій вишивці простежується любов та вірність своїй державі. Приємно, що саме Прикарпаття зображене на ній такою яскравою сторінкою, яка надає надію на світле майбутнє», – зазначила посадовець.

Також Марія Савка додала, що минулого року під час сходження воїнів Антитерористичної операції на найвищу гору України –  Говерлу, вишивана карта побувала і там.

За словами начальника головного управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області Віри Смачило з Прикарпаття карта попрямує в Антарктиду.

 

http://www.if.gov.ua/files/img/IMG_5332_(1)_(1).JPG

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження