ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Калуська міська рада знову відмовилася вийти із засновників комунальної газети

27.10.2016
13:13
Всі новини

Сьогодні депутати Калуської міської ради знову розглянули проект рішення про реформування комунальної газети «Дзвони Підгір’я».

 

Нагадаємо, що у лютому збори трудового колективу прийняли рішення про реформування. 27 березня проект рішення було винесено на сесію, інформують «Вікна».

 

Були рекомендації депутатської комісії прийняти це рішення. Проте, на сесії цей проект був відхилений. Нагадаємоо, що відповідно до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ» органи державної влади і місцевого самоврядування змушені вийти зі складу засновників ЗМІ.

 

— Була створена депутатська комісія. Я десь не чула звіту цієї комісії, — зазначила депутат Ольга Єланіна.

— Ви питаєте у мене, чому депутатська комісія не давала звіту? — відповіла доповідач, заступник головного редактора газети «Дзвони Підгір’я» Маріанна Поважняк.

— Наскільки я знаю, ви нічого не надали комісії. — Це ваші фантазії, — заявила Поважняк.

— Нам доповідає виконуюча обов’язки виконуючого обов’язки. А він ігнорує сесію. Скільки часу він (Михайло Кучерак, в. о. головного редактора. — Авт.) в. о.? Чому він досі не був звільнений чи не затверджений. Щодо комісії. Це не фантазії. Те, що нам дали, на нашу думку, не відповідало. Ми не маємо висновків аудиту, хоча ми виділяли на нього кошти; не маємо висновків УБОЗу, хоча ми зверталися до УБОЗу. Я не буду вже говорити про приватну фірму, яка була створена. Я проти цього, — зазначив депутат Ігор Хемич.

— Біда газети – це керівник, — додав депутат Віталій Джуган.

— Ви – не Верховна Рада України, а орган місцевого самоврядування. Ви не уповноважені зараз робити будь-які кадрові рішення, — парирувала заступник головного редактора.

 

Тільки 9 депутатів, включно з міським головою, проголосували за проект рішення про реформування комунальної газети, 8 — проти. Решта — утрималися або не голосували. Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.

 

Його ціллю є обмеження впливу органів державної влади та органів місцевого самоврядування на діяльність друкованих засобів масової інформації.

 

Законом встановлюється, що реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій здійснюється у два етапи: перший — впродовж одного року з дня набрання чинності законопроектом у разі його прийняття, та другий — впродовж наступних двох років.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження