ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


За минулий тиждень інтерне-шахраї виманили у прикарпатців понад 50 тисяч гривень

23.08.2016
16:44
Всі новини

Число ошуканих прикарпатців шахрайським способом зростає. Зауважимо, що останнім часом зменшилася кількість телефонних аферистів, проте збільшилося шахрайств при купівлі товарів через Інтернет-мережу.

 

Покупців приваблюють занижені ціни. Тож громадяни, забувши про обережність, роблять необдумані замовлення та проводять оплату до отримання товару, пише обласна поліція.

 

Вчора, до Калуського відділу поліції звернулася 19-річна калушанка, яка повідомила, що невідома особа заволоділа її коштами у сумі 720 гривень, які вона перерахувала за покупку через мережу Інтернет за взуття та одяг. Гроші потерпіла переказала через банк, а замовлення так і не отримала.

 

У подібну ситуацію потрапила 45-річна жителька Богородчанського району. Як стало відомо, жінка за покупку мінітрактора марки «MAHINDRA 354» на рахунок шахрайці, яка представилась представником фірми, перерахувала кошти в сумі 30 тисяч гривень. Замовнику обіцяли доставити товар за місцем проживання, однак до цього часу мінітрактор не доставили та грошей не повернули.

 

47-річна жителька Рогатинського району потрапила у тенета телефонних шахраїв. Жінка розповіла поліцейським, що невідома особа шахрайським способом, шляхом обману, представившись працівником банківської установи, отримала від неї відомості банківської картки та заволоділа грошовими коштами в сумі 900 гривень.

 

Ще однією із жертв шахраїв стала 33-річна жителька Снятинського району. Вчора жінка у невідомого чоловіка на вулиці, який знаходився неподалік банку у райцентрі, під приводом обміну іноземної валюти 600 Євро, шахрайським шляхом позбулася 13 тисяч гривень.

 

За вказаними фактами поліція проводить перевірку та встановлює осіб, причетних до вчинення шахрайських дій.

 

Враховуючи ці та інші факти та способи шахрайств поліція звертає увагу громадян бути більш обачними у спілкуванні з невідомцями, не довіряти сумнівній інформації та віртуальним продавцям, які рекламуючи свій товар, вводять в оману покупців та видурюють гроші.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження