ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Руслан Панасюк: Завданням обласної влади та Офісу реформ є максимальне сприяння об’єднання населених

06.07.2015
17:06
Всі новини
В облдержадміністрації відбулася зустріч керівника апарату облдержадміністрації Руслана Панасюка та делегації Офісу реформ із представниками Організації безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Під час зустрічі обговорили процеси об’єднання територіальних громад на Прикарпатті, рівень їхньої готовності та терміни, в рамках яких ці громади будуть об’єднані, інформують в ОДА.

Як зауважив керівник апарату облдержадміністрації Руслан Панасюк, завданням обласної влади та Офісу реформ є максимальне сприяння об’єднання  населених пунктів області у самодостатні спроможні  громади. За його словами, головна увага на етапі доопрацювання перспективного плану розвитку приділяється громадам тих населених пунктів області, у яких є найбільше бажання змінити ситуацію та долучитися до проведення адміністративно-територіальної реформи.

«Якщо серед десяти населених пунктів, вісім – визначилися із своїм наміром щодо об’єднання, а у двох ще тривають дискусії, то наш обов’язк  зробити все можливе, аби переконати людей у необхідності та перевагах формування територіальних громад», - зазначив Руслан Панасюк.

На переконання керівника Офісу реформ Дмитра Дзвінчука, об’єднання територіальних громад є довготривалим процесом, що потребує здійснення багатьох процедур не лише на місцевому рівні, а на загальнодержавному.  Задля цього представники Офісу реформ переймали досвід реалізації адміністративної реформи в країнах Європейського Союзу, проводили зустрічі, круглі столи за участю громад населених пунктів та намагалися переконати тих людей, які мали відцентрову точку зору, у важливості  об’єднання.

Окрім того, критичною межею для формування територіальних громад, на переконання Дмитра Дзвінчука, є середина серпня цього року, коли формуватиметься бюджет держави на 2016 рік.  Адже лише за таких умов у бюджеті будуть передбачені кошти на розвиток громад.  Вагомим чинником при об’єднанні громад є її кадровий потенціал  та наявність сильного вольового лідера, який стимулюватиме до об’єднання. Одним із успішних прикладів реалізації реформи в Україні, за словами керівника Офісу реформ, є Бурштинська територіальна громада, долучитися до якої виявили намір жителі з інших районів області.

Також  Дмитро Дзвінчук під час дискусії поділився  власними напрацюваннями зі  створення пілотного проекту, на прикладі якого могло б відбуватися формування територіальних громад Івано-Франківщини, який  зацікавив заступника голови представництва ОБСЄ в Україні  Марко Кіршбаума.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження