ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Програма
Програма "Доступне житло"(2011)


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На Прикарпатті відбувся перший Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва (фото)

15.06.2015
9:36
Кадр дня

 

Вчора у селі Гошів Долинського району відбувся перший Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва «Дзвони Ясної Гори єднають усіх».

У ньому взяли участь карильйоністи з Бельгії, Польщі, Росії, а гостей зустрічали музикою двох карильйонів, інформують в ІФ ОДА.

Один з них встановлений у монастирі з нагоди перенесення чудотворної ікони Гошівської Матері Божої, інший – сімейний мобільний інструмент братів Ботвінкіних з Києва. 

Участь у заході взяв заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, заступник голови обласної ради Остап Дзеса, представники райдержадміністрацій області та кілька тисяч українців.

«Фестиваль «Дзвони Ясної Гори єднають усіх» ми внесемо у туристичні каталоги, поширюватимемо інформацію про нього всіма можливими засобами. Він буде невід’ємною частиною заходів культурного спрямування у рамках реалізації «Єврокарпатської ініціативи». Переконаний, що фестиваль буде проводитися щорічно і стане візитівкою нашого краю», - зазначив Ігор Пасічняк.

Нагадаємо, що ідея проведення даного фестивалю належить ігумену монастиря Чину Святого Василія Великого на Ясній Горі о. Дам'яну Кастрану, який, у свою чергу, висловив вдячнісь керівництву облдержадміністрації за допомогу в організації заходу. «Сьогодні тут є люди різних християнських традицій, адже нас об’єднала спільна молитва та карильйонне мистецтво. Приємно, що на наше звернення відгукнувся і надав матеріальну, інформаційну та організаційну допомогу безпосередньо голова облдержадміністрації Олег Гончарук», - розповів о. Дам'ян Кастран.

Варто також зазначити, що Гошівський карильйон, на якому сьогодні виконували різноманітні музичні твори, встановлений на дзвінниці Гошівського монастиря. Він складається з 52 дзвонів, на яких можна виконувати церковні мелодії чи твори класичної музики. Карильйоном може керувати як людина (для цього він обладнаний спеціальною клавіатурою), так і комп’ютер. Дзвони для цього карильйону відливали у Бельгії на пожертви приватних осіб. Їхні імена викарбувані на дзвонах.

Перший ювілейний дзвін було встановлено та освячено 5 серпня 2012 року з нагоди 275-ї річниці перенесення чудотворної ікони Гошівської Матері Божої до монастиря.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження