ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Прикарпаття відправить на Схід і Південь України більше дев'яти тисяч книжок

26.05.2015
14:25
Всі новини
В обласній науковій бібліотеці підвели підсумки благодійно-просвітницької акції «Великдень української книги».

Минулого року департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА було ініційовано акцію "Книжкові мости єднають серця". Цьогоріч, спільно з управлінням культури та департаментом освіти акцію продовжили під назвою "Великдень української книги", повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

За словами директора департаменту Ігора Дебенка, метою акції є збір та популяризація сучасної української літератури і передача її на Cхід і Південь України. За підсумками акції було зібрано 9061 книга.

"Коли минулого року проводили акцію "Книжкові мости єднають серця, " то власне передавши ту літературу, було надзвичайно багато інформації про те, що на сході не вистачає сучасної дитячої літератури. І цього року у нас виникла ідея зробити основний акцент саме на дитячій літературі. Таким чином хочемо засвідчити єдність українського суспільства та, звичайно, з метою популяризації сучасної української книги" - зазначив Ігор Дебенко.

Також очільник департаменту інформаційної політики презентував і цьогорічну новацію в акції - це збір дисків і аудіозаписів.

"Цьогоріч спільно з обласним телебаченням Галичина, започаткували збір сучасної, дитячої музичної творчості: пісень, відеороликів. Тож зібрали близько 50 дисків і також їх передамо", - підкреслив Дебенко.

Начальник управління культури, національностей і релігій Володимир Федорак зазначив, що ці книги є дуже важливі зараз - там - у південних і східних областях України.

Як розповіла редактор програм ОТБ "Галичина" Оксана Лісовська, диски подарували місцеві композитори і виконавці абсолютно безкоштовно, щоб поширювати українську музику на всіх теренах нашої країни.

"Те, що ми зібрали таку колекцію книг і дисків за такий короткий термін, свідчить про те, що у нас, на Івано-Франківщині багато небайдужих людей, які готові допомогти своїм друзям, своїм побратимам на сході, це є дуже важливо. А ще важливо, щоб українська пісня і культура поширювалися, щоб мелодика нашого Прикарпаття і взагалі всієї України була для них приємною, щоб українська мова була для них такою мелодійною, як і для нас. І такі акції сприяють об'єднанню України" - підсумувала директор обласної бібліотеки Людмила Бабій.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження