ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


ОДА вивчає можливість відкриття представництва Івано-Франківської області у Словаччині

04.03.2015
9:36
Всі новини
Для відновлення транскордонного співробітництва і зростання рівня залучення іноземних інвестицій в розвиток економіки області потрібно налагодити чітку координацію дій всіх служб та відкривати свої представництва за кордоном. Таку точку зору 3 березня у коментарі представникам ЗМІ висловив голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук.

«Потенційні інвестори в цих представництвах можуть отримати важливу інформацію про інвестиційні можливості нашої області, контакти та умови створення спільних підприємств, – зауважив Олег Гончарук. – Ми відкриті для інвесторів і готові їм у цьому сприяти».

За словами очільника області, останнім часом представники облдержадміністрації відвідували дипломатичні представництва України в Словацькій республіці з метою налагодження тісної співпраці та відновлення міжрегіонального співробітництва з цією країною. «Міжрегіональне співробітництво є одним із пріоритетних напрямів діяльності обласної державної адміністрації, – відзначив Олег Гончарук. – Завдяки узгодженій діяльності із центральними органами виконавчої влади з питань розв’язання актуальних проблем управління і міжгалузевої взаємодії, співпраці з місцевою владою, інститутами громадянського суспільства досягаються позитивні зміни у соціально-економічному розвитку області. Проте, для подальшого розвитку економіки та соціальної сфери, на наше переконання, є необхідність в активній співпраці із словацькими партерами з метою використання досвіду Європейського Союзу для вирішення проблемних питань інституційного розподілу повноважень органів влади, дерегуляції господарської діяльності».

У цьому напрямку, облдержадміністрація має намір відновити міжрегіональне співробітництво між Пряшівським краєм Словаччини та Івано-Франківською областю.

Окрім того, у квітні в місті Кошице відбудеться словацько-український бізнес-форум, в якому візьме участь понад 200 словацьких фірм. Представники бізнес-кіл нашої області теж запрошені до участі в цьому на цьому форумі.

Сьогодні ж напрацьовуються контакти щодо реалізації різних проектів в галузі страхової медицини, відновлювальних джерел енергії, переробки сільськогосподарської продукції тощо.

Водночас, пошуком інвестицій за кордоном, як відомо, займаються не лише загальнодержавні структури, а й представництва областей. Приміром, у Братиславі працюють такі представництва Казахстану, Білорусії та інших країн.  

«Облдержадміністрація сьогодні активно вивчає можливість відкрити таке представництво у Словацькій республіці. На наше переконання, це ще більшою мірою сприятиме розширенню двосторонньої співпраці у торговельно-економічній, науково-технічній, гуманітарній та інших сферах», – резюмував Олег Гончарук.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження