ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


На Прикарпатті перебуває вже майже тисяча біженців із сходу України і Криму

30.07.2014
9:23
Суспільство
Під керівництвом заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Сергія Адамовича відбулася нарада з представниками робочих груп райдержадміністрацій та міст обласних значень щодо допомоги біженцям з Луганської, Донецької областей та АР Крим.

«Насправді нюансів і  проблемних питань є дуже багато. Вони виникають постійно і потребують уточнення, - зауважив Сергій Адамович. - Перш за все, ми зіткнулися з різними людьми.  Якщо раніше було абсолютне сприйняття  з боку жителів нашої області  мешканців південно-східних регіонів, то зараз люди розуміють, що не всі хто приїжджає має чисту совість і благі наміри. Це, в свою чергу, формує негативну інформаційну політику».

Сергій Адамович розповів, що населення, в основному, дратує присутність в регіоні чоловіків з Донецької та Луганської областей, в той час коли добровольці з Прикарпаття воюють в неоголошеній війні на Сході України. Проте, на сьогоднішній день, механізму мобілізації цих людей немає, оскільки повістки їм приходять за місцем реєстрації і піти захищати цілісність держави вони можуть тільки добровольцями.

Також Сергій Адамович повідомив, що наразі є проблема забезпечення житлом переселенців, оскільки вимоги до їхнього поселення є досить високими, а ресурсів для цього не надають. Так само, люди, які зголосилися прийняти гостей зі Сходу на тимчасове проживання в свої домівки, почали відмовлятися від своїх пропозицій.

«За офіційними даними сьогодні в області перебувають 979 осіб з південно-східних регіонів. Більше половини з них проживають в Івано-Франківську, проте надалі людей в місті ми оселити не можемо», - зазначила голова правління МГЦ «Еталон» Леся Аронець. І додала, що це тільки ті особи, які зареєструвалися та уклали офіційні договори, а є ще й такі, які самостійно приїхали і підшукували собі помешкання.

Варто зазначити, що робота регіонального штабу з питань, пов’язаних із забезпечення соціального захисту громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, значно полегшилась із залученням до роботи  Міжвідомчого координаційного штабу ДСНС України в Івано-Франківській області,  оскільки «надзвичайними»  взяли на себе частину важливих функцій.



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження