ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ
Новорічно-різдвяні ярмарки в Івано-Франківськ


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Івано-Франківська ОДА ініціює звільнення керуючого санацією "Оріана"

22.05.2013
16:27
Всі новини

Івано-Франківська обладміністрація ініціює звільнення керуючого санацією ВАТ "Оріана" (м.Калуш Івано-Франківська обл).

"Ми звернулися вже до Міністерства юстиції, щоб поміняли нам цього арбітражного керуючого, тому що вся проблема полягає в ньому. Ми вже його взагалі не можемо відшукати протягом року", - повідомив голова Івано-Франківської обладміністрації Михайло Вишиванюк на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики у Яремче в понеділок.

За словами начальника регіонального управління Фонду державного майна України в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра, керуючий санацією, "який приїжджає раз на місяць, не може виконувати дану роботу" і центральний апарат Фонду держмайна має намір ініціювати його звільнення.

"Для того, щоб вести далі роботу, потрібно затвердити план санації. А план, який був раніше поданий до Фонду держмайна, був некомпетентний, і Фонд держмайна його не погодив. А значить, він не був погоджений і судом. На сьогоднішній день, санація не працює. Тільки ростуть борги по зарплаті ", - розповів З.Жовнір.

Він також вважає, що керуючий санацією "Оріана" має бути з Івано-Франківської або з сусідніх областей, а не з Харкова, як зараз.

Як повідомлялося, Господарський суд Івано-Франківської області рішенням 9 липня 2012 призначив керуючим санацією ВАТ "Оріана" Андрія Телітченко. Раніше посаду керуючого санацією "Оріани" займав Юрій Воронцов, який був призначений за клопотанням Державного департаменту з питань банкрутства.

Госпсуд Івано-Франківської області 16 червня 2010 року ухвалив рішення про санацію ВАТ "Оріана". Керівником санації була призначена арбітражний керуючий Тетяна Тодарчук.

Борг калуської "Оріани" за час банкрутства зріс на 100 млн грн - до 1,6 млрд грн, заявляла Івано-Франківська ОДА у квітні 2010 року.

18 вересня 2002 Господарський суд Івано-Франківської області за позовною заявою ЗАТ "КБ" Приватбанк "порушив справу про банкрутство ВАТ" Оріана ".

ВАТ "Оріана", до складу якого входило 13 самостійних підприємств, було монополістом на українському ринку соляної кислоти, каустичної соди, антистатиків та інших товарів народного споживання. Виробляло понад 100 видів продукції.

Потім спільно з російським "ЛУКОЙЛ-Нафтохім" у 2000 році було засновано ЗАТ "Лукор", в якому частка "Оріани" з часом скоротилася з 50% до 47,93%. У 2004 році "Лукор" вніс основні потужності з виробництва хлорвінілу, каустичної соди і хлору, а також поліолефінів (етилену і пропилену) у ТОВ "Карпатнафтохім", але отримав натомість всього 24%, тоді як решта 76% дісталися дочірньої компанії НК "ЛУКОЙЛ "Lukoil Chemical BV

Інтерфакс



Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Березень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження