ifPortal.net - інформаційна агенція
Інформаційно - консультаційний центр ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Фотоальбом
Фронт змін
Фронт змін "прочищує вухо влади"


Загрузка...

Фільми

Загрузка...


Пластуни передали Вифлиєфський вогонь миру у військову частину (фото)

29.12.2010
14:42
ifPortal.net
Суспільство

В середу, 29 грудня відбулась передача Вифлеємського вогню миру військовослужбовцям 114 Івано-Франківської, Таллінської, ордена Червоного Прапору бригади тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України. Вогонь привезли до міста представники Пласту — Національної скаутської організації України. Після молитви пластуни запалили свічки та лампадки понад ста військовослужбовцям, що зустрічатимуть Різдво поза межами рідних домівок.

Зазвичай Вогонь з Вифлеєму пластуни поширюють у сиротинцях, інтернатах, лікарнях, церквах. Цього року з ініціативи Івано-Франківського Пласту Вогонь вперше отримали і військовослужбовці, які часто допомагають місцевим пластунам у проведенні різноманітних заходів.

Ця акція відбувається в Україні вже в дванадцяте. За традицією польські скаути – «харцери» передали Вифлеємьский вогонь миру пластунам на українсько-польському кордоні. До того часу Вогонь пройшов шлях із рук у руки через Австрію, Словаччину та Польщу, а тепер світову скаутську естафету, за допомогою пластунів, перейняла й Україна.

Двадцять п’ятий раз у світі Вифлеємський вогонь передається із рук в руки, долає численні кордони напередодні Різдва. Вогонь у Вифлеємі традиційно запалила дитина з Австрії, бо саме у цій країні започаткували акцію розповсюдження Вифлеємського вогню світом. Благодійний захід був спрямований на підтримку усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. До Європи Вогонь з Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук у руки цілою Європою. Цього року вперше українська молодь передала вогонь миру українським громадам Європи.

Як зазначила координатор акції у Івано-Франківській області Ольга Дякун: «Це світло має нагадувати, що янголи провістили людям мир, коли у Вифлеємі народився Ісус. Українські пластуни закликають кожного принести вогонь добра і надії у свою домівку і запалити теплом та любов’ю свої серця".

Проведення акції в Україні благословили Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Греко-Католицька Церква, Українська Автокефальна Православна Церква і Українська Римо-Католицька Церква.

2 січня відбудеться урочиста передача Вифлеємського Вогню Миру громаді міста Івано-Франківськ в Катедральному Соборі Української греко-католицької церкви о 9:00 год.


Версія для друку

Коментарі:


Автор: hpamqwsrdnk 28 Березня 2012, 1:24
I5LMCt , [url=http://hvzxbpbpycsc.com/]hvzxbpbpycsc[/url], [link=http://srxuewjhjkmr.com/]srxuewjhjkmr[/link], http://qfjedlgyoilz.com/

Автор: vwgzyyzrqmk 27 Березня 2012, 22:33
2DqUwp heemcqvttuzt

Автор: Iink 27 Березня 2012, 6:21
It's spooky how cevler some ppl are. Thanks!

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Квітень '24

Погода в інших містах
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
7,93
10,97
прод.
7,97
11,14
Станом на 14.10.2010
Чи залишаєте Ви текти воду, коли миєте руки, чистите зуби або голитесь?
Так
Ні
Про необхідність економії води не думаю

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження